Nachtrust management

Gerelateerde afbeelding

Crises variëren in aard, omvang en intensiteit. De gevolgen van een crisis zijn echter vrijwel altijd zeer ingrijpend en nooit plezierig. Voor bedrijven en organisaties betekent een crisis crisis meestal dat men midden in het hart wordt kantoorruimte huren rotterdam getroffen: de geloofwaardigheid wordt aangetast, reputaties staan op het spel, de zaak schudt op z’n grondvesten.
De meeste crises vertonen de volgende kenmerken: de noodzaak van snelle beslissingen; nietsdoen heeft ongewenste gevolgen; een beperkt aantal opties; verkeerde beslissingen hebben verreikende gevolgen; men heeft te maken met groeperingen met tegenstrijdige belangen; de hoogste leiding raakt er direct bij betrokken.
De elektronische media zijn kantoorruimte huren amsterdam de belangrijkste bron van informatie geworden in de geïndustrialiseerde wereld. Nieuws wordt weleens vergeleken met een lawine. Een klein berichtje over bijvoorbeeld een bedrijfssluiting, leidt onmiddellijk tot reacties bij de vakbonden. Die reactie spoort werkgeversorganisaties aan om ook een reactie te geven. En dat leidt weer tot reacties bij andere groepen die een sociaal-economische duit in het zakje willen doen. Een klein sneeuwballetje kan dan heel snel een lawine worden. Als de lawine niet meer te beheersen is en de vooraf uitgezette baan verlaat, dan is er sprake van een crisis. Bedrijfssluitingen, fusies, beursintroducties, maar kantoorruimte huren utrecht ook demonstraties, ongelukken, een ongeschikt product, al dit soort nieuws is tegenwoordig à la minute bekend.
Nachtrustmanagement Hoe groot is de kans dat morgen een journalist aan de lijn hangt met de vraag hoe het toch ooit zo ver heeft kunnen komen met die dochteronderneming in Venezuela? Over fraude? Over banden met de lokale maffia? Over mensenrechten? Een milieuschandaal? Diep in de rode cijfers? Massaontslagen? Hoe denkt u de schade hiervan op corporate niveau te managen? Het zijn onderwerpen waar je als manager van een grote internationale kantoorruimte huren eindhoven onderneming, maar ook van een ambtelijke dienst in crisistijd, van wakker kunt liggen. Toezichthouders, commissarissen, idem dito. Een gecombineerde aanpak van de informatiestromen moet dergelijke nachtmerries voorkomen. Bij Business Advisory Services van KPMG noemen ze de aanpak van dit fenomeen dan ook met een knipoog ‘nachtrustmanagement’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *