Authenticiteit

Gerelateerde afbeelding

Het is even wennen, maar ik voer de opdracht vanuit de verbinding hoofd, hart, buik uit en na even oefenen, lukt het me om het paard rondjes te laten lopen en bij elke klap te laten omkeren. Doordat ik eindelijk de verbinding in mezelf tot stand heb gebracht, voel ik me krachtig en beleef er zelfs plezier aan om het paard met mijn wil te sturen. “Nick, kom eens hier,” vraagt Jam ie.
Onder haar witte cowboyhoed glinsteren levendige ogen. Ze is een bijzondere vrouw met een prachtige, zachte uitdrukking op haar gezicht. “Wat je daarnet hebt geleerd, is dat authenticiteit het altijd
wint van autoriteit. Authenticiteit is gebaseerd op eenheid van handelen vanuit je hoofd, je hart en je buik. Autoritair handelen is gebaseerd op angst en je ego en is op de lange termijn niet houdbaar. Mensen voelen haarfijn het verschil aan.” Dit had ik eerder in mijn carrière willen weten, bedenk ik me en er verschijnt een glimlach op mijn gezicht. “Vergeet nooit de kracht van de drie-eenheid hart, hoofd en buik. In je hoofd zitten je gedachten, je dromen en je verbeelding. Je hart staat voor je passie en intentie en in je buik zitten je (wils)kracht en de kantoorruimte amersfoort verbinding met anderen en met de wereld om je heen. Je bereikt niets van waarde in het leven als je deze drie niet synchroon laat samenwerken. Iedere krachtige leider en ieder succesvol mens werkt vanuit de verbinding van hoofd, hart en buik.” Jamie duwt het hek van de paardenbox open en we lopen in de richting van de Chevrolet, die in de zon staat te blinken. “Vandaag heb je geleerd hoe je op een authentieke wijze alles kunt bereiken wat je wilt. Je enige beperking is je eigen geest. Als je werkelijk snapt hoe je de vierde dimensie kunt inzetten, realiseer je al je dromen. Hoe voelde je je daar in de paarden bak?” “Onoverwinnelijk en rustig. Als je hoofd, hart en buik in je handelen synchroon zijn, kom je in een zogeheten toestand van flow terecht, waarin je jezelf innerlijk rustig voelt en toch je maximale potentie als mens gebruikt. Dat is ook de toestand waarin je gemakkelijk contact legt met de vierde dimensie. Het is bereikbaar voor iedereen, als je maar weet hoe je er moet komen.” “Jamie, dank je voor de wijze les,” zeg ik. “Graag gedaan. Vergeet nooit wat je van Diamond hebt geleerd en ga handelen vanuit authenticiteit. Daarin zit je werkelijke kracht.” Ik bedank Jamie hartelijk voor haar wijze woorden, waarna we in de Chevrolet naar de universiteit terugrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *